В Ямбол СИК се отчитат на РИК в спортна зала „Диана“

NetNews

Предаването на избирателните протоколи от страна на Секционните избирателни комисии, към РИК – Ямбол ще се извършва в зала „Диана“, чрез пропускателен режим и съобразно всички противоепидемични мерки. Направена е и предварителна цялостна организация на влизане и излизане от залата, както и дезинфекция. Това съобщават от Областна администрация – Ямбол.

От институцията известяват още, че е разработен оперативен план за организация на изборния процес на 4 април. Той се осъществява при взаимодействие между Районна избирателна комисия, Областна администрация, общинските администрации, органи на МВР и Информационно обслужване.

Вече са раздадени изборните книжа, както и бюлетините на петте общини в областта – Ямбол, Елхово, Стралджа, „Тунджа“ и Болярово. От страна на областна администрация са осигурени и предоставени на общините и Секционните избирателни комисии всички нужни материали за провеждане на изборния ден –  списъци с кандидатски листи, бланки чернови за отразяване на преференции, методически указания както и кутии за отрязъци. На общинските администрации са предоставени и предварителни, както и окончателни избирателни списъци.

Секционните избирателни комисии са снабдени с лични предпазни средства за членовете им – маски, ръкавици и шлемове, както и защитни костюми за членовете на СИК, които ще обслужват подвижните избирателни секции.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Флорентино Перес назначава избори за президент в Реал Мадрид

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е поискал от Избирателния съвет да открие процедура за избор на президент. "Президентът, след като изслуша Съвета на директорите, който бе проведен днес, и в съответствие с член 38, раздел Б от правилника на Реал Мадрид, поиска от Изборната комисия да започне процедурата за […]