Габриела Георгиева се добра до полуфинал на 200 м гръб в Будапеща

NetNews

Габриела Георгиева записа втори полуфинал за българското плуване на световното първенство в Будапеща, предаде БНР. След 13-ото място на Любомир Епитропов на 200 метра бруст вчера, днес Габриела Георгиева даде 12-о време в сериите на 200 метра гръб за жени с 2:12.69 минути и намери място сред 16-те полуфиналистки.

Георгиева стартира силно и се движеше втора в своята серия след 150-ия метър и макар че свали темпото в последната дължина, успя за първи път на голямо първенство да влезе в полуфиналите.

Най-бърза в сериите бе американката Фоуби Бейкън с 2:07.89 минути.

Антъни Иванов остана 35-и в сериите на 100 метра бътерфлай с 53.36 секунди. Иванов не се намира в най-добрата си форма и завърши последен в своята пета серия и отпадна в сериите, както се случи и в коронната му дисциплина 200 метра бътерфлай преди четири дни.

Унгарската звезда Крищоф Милак с лекота даде първо време в сериите на 100 метра бътерфлай с 50.68 секунди. Милак спечели златото на 200 метра бътерфлай с нов световен рекорд и ще опита да стори същото и на 100-те метра пред своите почитатели в „Дуна Арена“.

В спринта на 50 метра свободен стил Калоян Братанов даде 38-о време в сериите с 22.68 секунди. Състезаващият се за Гърция Кристиан Голомеев, син на големия български плувец Цветан Голомеев, влезе в полуфиналите със седми резултат – 21.90 секунди.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Йорданов: В парламента няма мнозинство никъде – нито на опозицията, нито на някакви управляващи

„Ние си имаме собствен дневен ред като политическа партия, ако ще взимаме решения за председател на НС, трябва да сме единни и да сме го обсъдили вече не в коалиционен формат, а в наш си формат. Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани […]