Габриел Вълков: Призовавам всички български политици да поставят България на първо място, а не чуждите интереси

NetNews

Отново предизборна кампания и отново вие сте в предизборния щаб, с какво ще е по-различна кампанията ви сега?

Преди няколко месеца ме избраха за председател на Младежкото обединение в БСП, това ще бъде първата кампания за мен като лидер на най-голямата лява младежка организация в България. В момента аз имам една основна задача и тя е да помогна за популяризирането на всеки млад човек в листите на БСП. Заедно с екипа ми от младежкия предизборен щаб, който предстои да изберем съвсем скоро, ще работим активно за младите кандидати за народни представители от БСП. Чрез промотиране на новите лица и тяхното популяризиране в публичното пространство, ние ще начертаем и бъдещето на лявото в България. Всяка идеология има нужда от своите лица, които да бъдат нейни носители. Младите хора в БСП са бъдещето на лявата идея у нас. Ще направим всичко възможно това бъдеще да бъде по-различно и по-добре от миналото. Вярвам, че младежите ще ме подкрепят и в тази наша обща кауза, както ме подкрепиха и за техен лидер.

Кои приоритети отпадат и кои нови ще включите е предизборната кампания, предвид сегашната ситуация?

Не мисля, че има нещо, което трябва да отпадне, защото и преди и сега БСП се бореше за промяна на модела на управление на държавата. Това ще бъде ключова битка и в тази кампания. Вотът на българите отново ще бъде за партиите на задкулисието и против тях, за статукво и против него. Аз мисля, че БСП доказа, че не е статукво. Ние ще продължим битката с корупцията и задкулисието. Важна тема, върху която трябва да се наблегне повече, е енергийната сигурност на България. В момента държавата е на ръба и на енергийна криза освен всички останали, които вече са факт. Ние трябва да преговаряме с всеки един съществуващ доставчик на газ, независимо в коя държава е базиран. Тук говорим за политика в интерес на хората. Всеки български гражданин го интересува какви сметки за ток и отопление ще плати през зимата. Всеки го интересува цената на стоките, която се влияе от цените на енергийните доставки. Дали взимаме газ от САЩ, от Европа, от Русия, от Китай или от някоя далечна държава, за мен това е без значение. Когато става върпос за това дали ще седим на тъмно и студено през зимата или дали ще плащаме космически сметки за ток, отоплене и гориво за колите, нямат място разговори дали харесваме или не харесваме управлението на една или друга страна. Решенията в този случай трябва да се взимат на база цифри, а не на база това колко ни е симпатична една или друга държава. Най-важното е на каква цена ще получаваме газ, въглища, петрол, уран за атомната ни електроцентрала и дали тази цена е достатъчно ниска, за да задоволи нуждите и очакванията на българите. Ние сме най-бедната държава в Европейския съюз и върпосът за тези цени трябва да бъде на първо място, защото тяхното покачване бърка директно в джоба на всеки човек. Призовавам всички български политици да поставят България на първо място, а не чуждите интереси.

Кои от досегашните политическите партии очаквате да успеят да влязат в следвашия парламент и очаквате ли нови такива?

Според мен всички партии от предишния парламент с изключение на ИТН ще влязат. Някои с по-висок резултат, други с по-нисък, но не мисля, че ще има огромно разместване на пластовете. Доколкото за нова партия имам усещането, че нова такава няма да влезе. Единствената, която има такъв шанс е партията на Стефан Янев, но той не е много голям. Всичко зависи от избирателната активност. Доста проучвания показват значително покачване на резултата на „Възраждане“, но мисля, че това е силно преувеличено. Костадин Костадинов показа как в предния парламент неговата партия гласува заедно с ГЕРБ и ДПС, срещу които уж се борят. Дори на техния анти-правителствен протест по време на вота на недоверие на кабинета на Кирил Петков изведнъж се появи Делян Пеевски. Всички видяхме кадрите по медиите, как той се разхождаше из протестиращите от „Възраждане“ и им стискаше ръцете. Това е доказателството, КОЙ стои плътно зад тях. Аз вярвам, че българските гражданини са достатъчно интелигентни сами да си извадят изводите. България няма нужда от новия вариант на Волен Сидеров или Валери Симеонов. Това е вредно за държавата ни.

Възможно ли е да се повтори сценария от миналата година с няколко служебни кабинета ?

Лично аз смятам, че е възможно. Това ще бъде голям проблем, за стабилността и развитието на България. Има важни закони, които трябва да се приемат по Плана за възтановяване и устойчивост. 22 милиарда евро чакат да влязат в България. Това са свежи пари за нашата икономика и жизнено важни за нейното оцеляване през този тежък период. Трябва редовно и стабилно правителство, което да преведе държавата през кризите и да осигури социалната стабилност на гражданите. В момент на такива премеждия на България не са ѝ необходими нови самолети, нови магистрали и излишно харчене на пари за неща, които могат спокойно да изчакат. В момента е необходимо социално правителство, което да се грижи за хората и да ги подкрепя. Правителство, което да осигурява работни места, свежи средства и инвестиции, както и достойни доходи за всеки човек. Само така българските граждани ще успеят да преминат през кризите незасегнати. Това трябва да бъде основна цел на следващото управление на България.

Конкретно в какво ще се изразява предизборната кампания на младежите по места?

Ще настояваме за популяризиране на младите кандидати по места, за да може във всички краища на България младите политици да се развиват и да бъдат лицето на БСП, както е редно да бъде. Всеки млад човек, който се занимава с политика трябва да бъде гласът на своите връстници, да защитава техните каузи и да ги представлява. Именно в това ще наблегнем през тази кампания. Аз заедно с ръководството на Младежкото обединение в БСП ще бъдем гръб на тези млади хора и ще ги подкрепяме в тази мисия. От каквото имат нужда по време на тази кампания, ще могат да се обръщат към нас и ние ще направим всичко възможно да им го осигурим. Само когато сме единни и се подкрепяме като млади хора, ние ще успеем да променим България и да я направим едно по-добро място за всички.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Валери Григоров: Стефан Янев ни отказа коалиция, щели сме да засенчим авторитета и аурата му

Лидерът на нерегистрираната формация „Български възход“ ген. Стефан Янев е отказал партньорство на друг генерал – Валери Григоров от страх, че ще бъде засенчена аурата му на политик. Това разбираме от пост на ген. Григоров във Фейсбук. Както вече е известно, Стефан Янев отива на изборите с отцепници от „Атака“, […]