Гавра – 8 тийнейджъра бият връстник, всички снимат

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Кадри с насилие над тийнейджър скандализираха социалните мрежи – 8 негови връстници му нанасят побой и заснемат гаврата с телефоните си. Инцидентът е станал в столичния квартал „Лагера“, като по информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.

Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си, а причината на-вероятно е момиче. Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище.  

Жертвата е на 13 години и учи в столично училище. Пред Bulgaria ON AIR от училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата.

„Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция – животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник“, заяви  психологът.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 05.01.2022 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Интересен ден, но не особено резултатен. Най-добре ще е да правите онова, от което не искате да имате обратен ефект, като например да си подадете данъчна декларация. Телец Публичните изяви и представянето пред други хора биха имали доста добър резултат за Вас. Музиката също е част […]