Генералният секретар на НАТО отива в Турция

NetNews

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети Турция в периода 3-5 ноември и ще обсъди въпросите за разширяването на алианса, съобщи турското министерство на външните работи, цитирано телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

„Генералният секретар на НАТО ще бъде приет от президента (на Турция) Реджеп Тайип Ердоган, ще се срещне с министъра на външните работи (Мевлют Чавушоглу) и с министъра на отбраната (Хулуси Акар)“, се посочва в съобщението.

Срещата на генералния секретар на НАТО с Ердоган се очаква да се състои в Истанбул на 4 ноември. Основните въпроси в дневния ред ще бъдат свързани с приемането на Швеция и Финландия в алианса. Парламентът на Турция все още не е ратифицирала заявката им за присъединяване към НАТО.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кабинетът одобри проектозакон за личния фалит

Кабинетът одобри проект на закон за несъстоятелност на физическите лица или закон за личния фалит, заяви министърът на правосъдието Крум Зарков на брифинг в Министерския съвет. „Законът предлага правна уредба по несъстоятелност на физическите лица, която да запълни празнотата и да уреди производство в съответствие с обществените очаквания, изискванията на […]