Ген. Атанасов: В България на година се крадат около 10 млрд. (ВИДЕО)

NetNews

''Данните за корупционните схеми на ''Борисовата държава'' са обилни. Вижда се, че прокуратурата, в лицето на главния прокурор Гешев, оказва съдействие на властта. Неслучайно сме поискали оставката и на Гешев, и на Борисов. Това заяви в предаването ''ЕвроДикоФ'' на телевизия Евроком председателят на ДСБ и съпредседател на ''Демократична България“ – ген. Атанас Атанасов.

''Необходима е сериозна реформа в съдебната власт, за да има е отчетност, за да има отговорност“, посочи той.

''Аз декларирам като председател на политическата сила, която представлявам (ДСБ), и като съпредседател на ''Демократична България'', че ние сме готови да съдействаме да се разбере къде са парите от корупционните схеми в ''Борисовата държава'', каза ген. Атанасов.

''Важен е и механизмът за търсене на отговорност за неизпълнение на служебните задължения'', допълни лидерът на ДСБ.

Ген. Атанас Атанасов разкри, че проучване на ДСБ е установило, че по време на управленията на ГЕРБ има около 70 едри корупционни скандала и нито един от тях не се разследва. Той посочи част от тях: ''''Ало Ваньо'', ''Мишо Бирата'' ''Кумгейт'', ''Суджукгейт'', докато стигнем до еврата и кюлчетата''.

''Прокуратурата не образува дела, въпреки че има данни за корупционните схеми в ''Борисовата държава'''', категоричен е съпредседателят на ''Демократична България''.

''Ние направихме едно проучване по време на президентската кампания и установихме, че в България на година се крадат около 10 млрд. Това беше потвърдено и от международно проучване. Знае се колко много пари се крадат, но няма воля да бъде разследвано'', посочи лидерът на ДСБ.

''За да бъде разградена ''Борисовата държава'' е необходима концентрирана сила. Аз съм за широко обединение. Не мога да коментирам конкретни действия. Борисов се възползва от разбиването на опозиционните сили'', смята ген. Атанасов.

''Трябва да се създаде обща организация за наблюдение на изборния процес. Ние сме длъжни да направим организация за наблюдение на изборния процес'', добави той.

''На едни избори в България се крадат по 300 000 гласа'', каза още още политикът.

Цялото интервю на Сашо Диков с ген. Атанас Атанасов можете да изгледате след 34:20 във видеото:

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Човек загина под товарен влак във Враца

Човек е загинал снощи под товарен влак във Враца, съобщи BulNews. Инцидентът е станал в района на нонстопа до кв. 72 в областния град. Мястото е част от прав участък, където влаковете се движат с висока скорост и трудно биха спрели през човек на релсите. По неофициална информация жертвата е […]