Ген. Атанасов: В следващия парламент ние ще получим мандат

NetNews

В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще получи мандат за съставяне на правителство. Ще покажем как се води диалог, как се съставя правителство и как се предлага на всички партньори да го подкрепят. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

Според него, в този парламент "Има такъв народ" са имали възможност за съставяне на правителство, но "останах с впечатление, че не искат", докато БСП са показали, че не могат да съставят правителство.

Три години бяха необходими след падането на Тодор Живков, за да могат демократичните сили да заемат позиции, сега искате три месеца след падането на охранителя на Тодор Живков всичко да се промени! Обществото се бори за промяна и парламентът е еманация на тази борба. Не знам защо толкова тежки думи за парламента, ами той е раздробен. Изисква се време диалогът да стане по-настъпателен, за съжаление минаваме през този етап от време, смята ген. Атанасов.

Според него, Христо Иванов е човек, който има качества да бъде номиниран като предложение за следващ министър-председател на България.

30 години практически в парламента винаги имаше един голям. Сега минаваме в ново състояние – в което няма голям, има средни партии. Социологията ясно показва тази тенденция, това заяви от своя страна другият съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

Това означава съвсем друго политическо поведение и това е истинското излизане от тази епоха на свъхцентрализация, която раждаше корупцията. Затова аз мисля, че колкото и да изглеждат тези месеци хаотични, всъщност под този хаос се крие един много позитивен тренд, който означава, че ние като общество и политици трябва да се научим да водим диалог, да се научим да следваме ясни цели, да ги налагаме да ги договаряме като такива и "Демократична България" показва това. Ние показваме много ясна последователност, диалогичност, способност да си отстояваме каузите, обясни Иванов.

Той коментира и евентуалната поява на нов политически проект на сегашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков.

Ние нямаме никакви причини нито да се страхуваме, нито да подхождаме критично. Кирил, Асен и техният екип са хора, които са наши съмишленици, ние работим с тях в една посока, подкрепяме ги и в интерес на истината, очакваме само надграждане. В момента, в който стане ясно, че те излизат на политическия терен, ние ще започнем и този разговор с тях, затова да намерим онази формула, която да намери максимално консолидиране, надграждане и с амбицията за това да трансформираме България на базата на едно сигурно мнозинство.

Ген. Атанас Атанасов коментира въпроса дали зад такъв бъдеш политически проект би могло да стои фигурата на държавния глава Румен Радев.

Тези хора показаха за това кратко време, в което са служебни министри, че имат собствен почерк и поведение, ние сме единомишленици. Това са образовани, възпитани хора, вчера си говорихме в парламента с финансовия министър – гледаме в една посока, обясни ген. Атанасов.

Започва политическото време на разговори в политическия живот, категоричен беше отново Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дженифър Лав Хюит роди трето дете

Актрисата Дженифър Лав Хюит, позната с ролите си във филмови и телевизионни продукции като "Знам какво направи миналото лято", "Гарфийлд", "911" и "Шепот от отвъдното", роди третото си дете, пише сайтът на сп. People. 42-годишната актриса лично е съобщила радостната вест, че със съпруга ѝ Брайън Халисей, който също се […]