Ген. Мечков: На отговорни позиции се назначават парашутисти и калинки (ВИДЕО)

NetNews

''Страшно е, че от десетилетия сме свидетели как на отговорни позиции се назначават хора, които не разбират от дадената материя.Тези хора са известни като парашутисти и калинки''. Това заяви в предаването „ЕвроДикоф“ по телевизия Евроком бившият шеф на Служба „Военна полиция“ о.р. ген. Иван Мечков. Той коментира идеята „Военна полиция“ да се оглави от генерал от армията, външен на структурата.

О.р. ген. Иван Мечков е председател на Българската военнополицейска асоциация, която чрез декларация се противопостави на горепосочената идея на управляващите.

Той даде няколко примера в тази посока, като припомни, че така са стояли нещата и със Служба „Военна информация“ и „Държавно разузнаване“, където са назначени хора без необходимата компетенция.

''В закона и в правилника на Военна полиция е записано, че службата може да бъде оглавена от офицер с минимум десетгодишен стаж в службите за сигурност или от служба от военен ред, каквато се явява Военна полиция'', добави о.р. ген. Мечков.

От разговора стана ясно, че заради намеренията си, управляващите ще трябва да правят промени в закона.

Целия разговор между Сашо Диков и о.р. ген. Иван Мечков можете да изгледате след 1:03:27 във видеото:

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП е двойно мотивирана за спечелване на изборите

Доц. Валентин Вацев, политически анализатор, в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус” „Това е България”. – На 4-ти април избираме членовете на следващия 45-ти парламент. Обяснимо е, че основните парламентарни сили – ГЕРБ, БСП и ДПС мобилизират твърдите си ядра. Големите въпросителни стоят другаде, а имено къде да […]