Георги Георгиев: „Турски поток“ е изцяло незаконен проект

NetNews

„Турски поток“ е изцяло незаконен проект и то на няколко нива. Първо това са ОВОС-ите, след това са строителните разрешителни, с които ние осъдихме ДНСК, с които отказаха да ни предоставят документите и получихме над 3400 документа, от които става, че изграждането на „Турски поток“ е използвало строителните разрешителни от „Южен поток“ и в голямата си част те са незаконосъобразни. Незаконен е и Акт 16, който трябва да бъде издаден, но проектът е въведен в експлоатация след приключване на рекултивацията на трасето.

Това коментира Георги Георгиев от ГД БОЕЦ в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Това оръжие на Путин може да се обърне срещу него самия, когато говорим за престъпления за „Турски поток“, трябва да споменем и огромните корупционни схеми, през които ние платихме 800 млн. лева задължения на Делян Пеевски към Кремъл. Още през 2019г. Борисов ни включи във войната срещу Украйна на страната на агресора, на страната на Путин“, коментира Георгиев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Искрен Веселинов: Натискът не трябваше да е върху България, а върху РСМ

„Натиск има и е от години. За съжаление, този натиск е в грешната посока – върху България да пусне Македония, а не върху Македония да извърши един обем реформи, който България от години иска от нея“. Това заяви съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов пред „Денят ON AIR“. Според него причината […]