Георги Господинов на ямболска сцена с „Всичките наши тела“

NetNews 2

Драматичен театър „Невена Коканова“ след броени дни представя новото заглавие в репертоара си „Всичките наши тела“. Спектакълът е изграден върху текстове на световноизвестния писател, носител на престижни награди, родом от Ямбол Георги Господинов. Премиерата е на 9 октомври, понеделник, от 19:00 в залата на театъра.

Литературният материал подбран от режисьора Мартин Киселов със съдействието на автора, позволява на творческия екип на ДТ „Невена Коканова“ да създаде новаторски спектакъл. В него импровизационната и музикалната среда са равностойни партньори на текста насочен към спомените, към преживяното, към себе си.

Георги Господинов казва: „Давам си сметка, вероятно като мнозина преди мен, че сред личните ми спомени има много, родени от книги. Четенето произвежда спомени. Отдавна не помня и съм се отказал да търся кои са прочетени и кои – не. Не намирам никаква разлика, всичко е преживяно, всичко ме кара да настръхна, всичко е оставило белег. По всичките мои тела…“

Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол за първи път в страната адаптира театрален продукт  за хора с увреден слух. Всички те ще имат възможност да усетят въздействието на актьорската игра, без ограничения.

Режисьор на спектакъла е Мартин Киселов. Сценографията е дело на Илияна Кънчева. Автор на музиката е Калин Николов, а хореографията на Атанас Жеков-Кроко. Ролите са поверени на Петя Бойчева, Галина Иванова, Цветелина Кънева, Румен Михайлов, Георги Караиванов, Георги Ружичка, Вълчо Янев и Мирослав Димитров.

Премиерният спектакъл е на 9 октомври от 19:00 часа в залата на театъра. За премиерата в Ямбол пристига и автора Георги Господинов, който ще раздава автографи след представлението.

Следващите дати за представлението „Всичките наши тела“ в Ямбол са 12 и 25 октомври.

Спектакълът „Всичките наши тела“ е създаден по проект „Драматичен театър „Невена Коканова“ – стратегия за развитие и устойчивост“, по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти, финансирана от Национален фонд Култура.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

2 thoughts on “Георги Господинов на ямболска сцена с „Всичките наши тела“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Путин ще избягва украинската тема в предизборната кампания

Руският президент Владимир Путин се готви да обяви влизането си в кампанията за следващите президентски избори на 20 ноември, пише американският Институт за изследване на войната, позовавайки се на съобщения в руски медии. При това Путин максимално ще избягва засягането на войната в Украйна, прогнозират изследователите. Основната идеологическа линия в […]