Георги Киряков: В един момент изборите могат да бъдат оспорени от всяка партия

NetNews

"Първо трябва да се зададе въпросът "Ще бъдем ли в извънредно положение?". Ще бъдем в извънредно положение в изборния ден, защото сега има извънредна епидемиологична обстановка, която е различна от извънредното положение". Това заяви в ефира на "Делници" на ТВ "Евроком" политологът Георги Киряков.

"Това е първият важен въпрос, когато говорим за тези промени в изборното законодателство", допълни още той.

"Това е защото прокарват през този закон, който приеха в началото на пандемията миналата година, вкарват промени в изборния кодекс", обясни специалистът.

"Може в един момент изборите да бъдат оспорвани от всяка партия, защото трудно може да се обясни на хората как може промени в изборния кодекс да се прокарват през закон за извънредната ситуация", коментира Киряков.

"Това е сложен правен казус, който ще създаде проблеми и няма да ги разреши", категоричен бе политологът.

"Обжалванията на изборните резултати може да продължи много дълго време, което ще намали легитимността на всяко едно управление", изрази своите опасения Киряков.

"Ако това е целта на управляващите – да създадат хаос, сигурно ще им се получи. Но трябва да се каже ясно: Възможно е в тази ситуация след изборите да се създаде такъв правен и политически хаос, че от това да спечелят управляващите", изрази своето възмущение Георги Киряков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Божанков: Нямаме електронно управление, а заплатите в администрацията се увеличават

''Докато едни хора страдат, други направиха доста пари, защото лобизмът в това НС се превърна в негова емблема''. Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков в предаването "Панорама" по БНТ тази вечер. По думите му има лобизъм през цялото време на COVID пандемията. Според Божанков причините правителството да не се […]