Георги Мамалев навърши 70 г.

NetNews

„Дълги години мечтаех да изиграя Големанов. По различни причини не се получаваше. Но миналата година влязох в тази роля и я играя с много любов, личи си, че съм щастлив. А в киното мечтая да изиграя забавен, но строг и изпълнителен полицейски инспектор“.

Това сподели пред БНР актьорът Георги Мамалев, който днес празнува 70 години.

Той разказа, че първия си филм снима на 19 години, а в Народния театър е вече 43 години, обаче като малък искал да стане лекар.

„Първата ми пиеса е в 3-4 клас и когато се качих на сцената в читалището в Мамарчево, като започнахме да играем, осъзнах, че това страшно много ми харесва. Тогава се роди желанието ми да стана актьор“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Георги Мамалев призна, че „велико нещо е да можеш да разсмиваш хората“.

„Най си харесвам театъра. Театърът е люлката на всичко“.

Според него човек може да полага много усилия, но без талант и дарба – нищо не става, както и без дисциплина.

Актьорът коментира и политиката – в нея „има много некадърни и необразовани хора, което дава еталон за подражание на народа“:

„Простащината се развива много добре, тя кълни и в Народното събрание. Последното Народно събрание беше пример за простотия. Нивото на политическата ни класа е много ниско. Затова съм убеден, че държавата ни няма да дръпне напред. Изразходвахме думата промяна. Имам надежда в младото поколение, но малка част от него е добре образована“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Клинсман приветства възможността за финален плейоф, който да определи шампиона в Бундеслигата

Германската легенда Юрген Клинсман приветства слуховете, че в Бундеслигата се обсъжда възможността за въвеждане на финален плейоф, който да определи шампиона в елитната дивизия на страната. „Напълно разбирам дебатите по темата, защото на хората им се иска да виждат и друг, освен Байерн Мюнхен, да печели титлата в Бундеслигата. Намирам […]