Георги Свиленски: Няма драма! Коалиционното споразумение се изпълнява

AdminNetNews

Важно беше да зарадваме българските граждани за Великден. Очевидно обаче няма да можем да го направим, заради насадените повече от 12 години проблеми. Управляващата коалиция търси решение на кризите. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Коментарът му е във връзка със състоянието на пътищата в страната. Според БСП това е следствие от некачествени ремонти, извършени по време на управлението на Бойко Борисов.

„Няма как да правим компромиси с некачествените ремонти. Това време свърши“, отсече Свиленски.

На въпрос дали има опасност от преформатиране на коалицията, Свиленски заяви: „Няма подобни сигнали. Коалиционното споразумение се изпълнява. Това е гарант за стабилност на управлението. Всичко друго е въпрос на диалог“, подчерта той.

„Не се готвим за избори. Изборният кодекс трябва да се променя три години преди изборите, а не три месеца преди това. Внесохме това предложение, защото не очаквахме да има толкова ниска избирателна активност“, обяви Свиленски. Той отрече причината да е слабият изборен резултат на БСП.

Във връзка с думите на Тошко Йорданов от ИТН, че вижда не много дълъг хоризонт на това мнозинство, най-много до Нова година, Георги Свиленски заяви: „Специално ИТН трябва най-добре да са си извлекли изводите от честите избори. Българският народ не иска да има избори сега. Формацията, която тласне държавата към избори в тези кризи, ще понесе последствията от това. Българите искат проблемите им да се решат днес“, предупреди той.

„Заложеили сме в бюджета преизчисление на пенсиите от юли месец с нов средноосигурителен доход. Това ще доведе до по-справедливо разпределение на средствата на пенсионерите. Когато приемахме бюджета беше ясно, че юни-юли ще се наложи актуализация. Може би са се получили някакви разминавани, но кой е очаквал, че през февруари ще има война. Ние сме длъжни да приложим антикризисни мерки, които ще помогнат на българските граждани. Българите ще усетят подкрепата от правителството. Ще усетят, че по време на война има кой да се грижи за тях. Пари в България има, важно е да не се крадат“, коментира още Георги Свиленски.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

9 доказани начина как да го върнеш отново в живота си

Възстановяването на разрушеното доверие не е лесна задача, особено когато става въпрос за чувства и взаимоотношения. Вероятността за успех до голяма степен зависи от причината и естеството на раздялата. Също така, само и единствено от вас зависи да решите дали си струва подобна стъпка. Наистина ли искате да го спечелите […]