Георги Чалъков е новият областен управител на Ямбол

NetNews

Георги Чалъков е назначен за областен управител на Ямболска област. Той сменя досегашният губернатор от ГЕРБ Димитър Иванов. Чалъков вече е заемал този пост през 2017 г. В периода 2015 – 2020 беше зам.-кмет на община „Тунджа“. В последните две години е работил като управител на фирма в частния сектор. На последните парламентарни избори той бе на трето място в листата на БСП в Ямбол. Завършил е УНСС със специалност „Икономика на търговията“.

По-рано днес Министерският съвет взе решение да освободи всички областни управители. Назначават се нови със същото решение, съобщи на брифинг говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Мотивите за смяната са гарантиране и търсене на възможности за честния вот и намаляване на купения и корпоративен вот. Назначението на новите областни управители ще е в сила от утре в 9.00 часа.

След няколко дни ще има среща с всички нови областни управители в Министерския съвет с премиера, уточни още Кутев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Байерн Мюнхен ще сложи пета звезда над емблемата на своя екип

Световният и европейски клубен шампион Байерн обяви официално, че ще сложи пета звезда над емблемата на своя екип от следващия сезон. Това вече е възможно, след като тимът стана шампион през настоящия сезон – девета поредна, 31-а в историята и 30-а титла от създаването на Бундеслигата през 1963 година. Според […]