ГЕРБ бави ремонта на Централна баня в София

NetNews

Сградата на Централна баня няма скоро да се превърне в модерен амфитеатър. Заради шумен спор дали банята първо да се ремонтира за сметка на средства от общината и едва тогава да ѝ се търси концесионер или обратното, главният архитект Здравко Здравков изтегли доклада си за приемане на план за обновяване на банята, съобщават от mediapool.bg

Против изтеглянето на доклада гласуваха „Демократична България“ и независимия общински съветник Борис Бонев от „Спаси София“.

„Централна минерална баня да тъне в разруха до безкрайност – това е желанието на ГЕРБ! Днес на архитектурна комисия ГЕРБ искаха да отложат доклада на собствения си главен архитект и Софияплан за реставрация на банята. Не им се получи, защото Малина Едрева отсъстваше и бяха малцинство. Затова принудиха главния архитект сам да оттегли доклада си, въпреки че сградата се руши и по фасадата вече растат дръвчета!“, коментира общинският съветник от „Демократична България“ арх. Борис Игнатов.

„Защо ГЕРБ не искат плана да върви напред? Защото преди ремонта трябвало да се избере концесионер, който да каже какво може да се направи в нашата общинска сграда на банята!!! „Управлението“ на София е трагично и нанася големи щети на града. Хубавото е че не е задължително да е безкрайно, а само докато гражданите го позволяват!“, добави той.

Очаквано, остро реагира и гражданската инициатива „Спаси София“.

„Докато ГЕРБ управляват София, Централна Баня няма да бъде съвременен термален център! Днес за пореден път чугуненото мнозинство отложи с абсурдни аргументи собствения си доклад за приемане на плана за обновяване на Централната минерална баня на София. Докладът беше внесен преди повече от година, но ГЕРБ тупат топката, защото възвръщането на минералната вода като един от символите на града е непосилна задача за тях“, посочиха оттам.

От гражданската инициатива добавят, че така софиянци и гостите на столицата няма да се възползват още години от минералните води на града ни.

„Междувременно общинските бани на Будапеща се посещават от над 4.5 млн. гости годишно и генерират близо 100 млн. лв. приходи. Време е ГЕРБ да си ходят, за да можем да реализираме огромния потенциал на София!“, добавят оттам.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Илон Мъск с предупреждение

Twitter може да не е безплатен за определени потребители, написа в социалната мрежа бъдещият ѝ собственик Илон Мъск. Милиардерът може да въведе „малка такса“ за компаниите и за правителствените представители. За обикновените потребители „Туитър“ ще остане безплатен, обещава Мъск. Засега от социалната мрежа не коментират темата. Очаква се сделката за […]