ГЕРБ: Не може да има кабинет без нас

NetNews

Хора като проф. Габровски могат да изчистят сътвореното от политическия елит през последните 2-3 години. Ние го предлагаме, за да дадем решение на кризата с доверието, която предизвика политическата криза. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в студиото на „Говори сега“ по БНТ.

Биков определи проф. Габровски като един от малкото останали авторитети. За нас е чест, че той прие поканата да приеме първия мандат, каза депутатът от ГЕРБ-СДС. Според него без подкрепата на ГЕРБ няма как да бъде избран кабинет в рамките на този парламент, а и в рамките на следващия, ако изборите са след 2-3 месеца.

Критикува ПП, че поставят условия, за да бъдат подкрепени, което по думите издава неадекватност и некомпетентност. „За нас „Продължаваме Промяната“ не е формация, на която по принцип може да се разчита за нещо. Ние сме предложили решение на политическата криза, който го отхвърля – има ангажимента да предложи по-добро решение от нашето. Ако не го направи – означава, че е действал безотговорно“, заяви Тома Биков.

По думите му, ако има нови избори през март, политическата криза ще се задълбочи и ще бъде по-трудно да се сформира управление. Определи като проблем, че от 2 години например не е приет нито един важен закон в областта на културата. Тома Биков каза още, че са предложили възможно най-доброто решение в лицето на проф. Габровски. Ако има нещо по-добро от нашето предложение, да заповядам, не виждам как ще го направят. Ако третият мандат излъчи проф. Габровски за кандидат-премиер, съвсем логично е да го подкрепим, коментира Биков.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хари Стайлс и Кендъл Дженър се срещат тайно

Бившият член на групата One Direction Хари Стайлс, който развива успешна солова кариера в момента, и супермоделът Кендъл Дженър имат „уговорка“ и аферата им не е „сериозна“, разкри вътрешен източник разкри пред списание „Heat“, пише БГНЕС. „Хари и Кендъл никога не са губили връзка. И двамата узряха много през последните […]