ГЕРБ-СДС с най-много нещатни сътрудници в НС

NetNews
39 нещатни сътрудници са назначени в 47-ото Народно събрание до този момент в помощ на депутатите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Най-много към този момент имат депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС – 12, като някои парламентаристи дори вече имат по двама.

От „Демократична България“ имат 9 сътрудници, като председателят на ПГ на партията Христо Иванов си е назначил двама. Те ще му помагат в сферата на правните дейности и на комуникациите.

БСП и ДПС имат 5-ма нещатни сътрудници. „Има такъв народ“ ще имат 4-ма. Засега най-малко имат депутатите от „Продължаваме промяната“ и „Възраждане“ – по двама.

Статистиката показва, че най-много са сътрудниците с профил връзки с обществеността и PR. След тях се нареждат експертите в сферата на икономиката и финансите. Голям е и броят на сътрудниците, отговарящи за организационната дейност и за правните въпроси.

Нещатните сътрудници не са служители на Народното събрание. Те могат да получат възнаграждение от допълнителните две трети над заплатите, които депутатите взимат.

Вижте повече във видеото

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Губи ли биткойнът блясък пред алтернативните монети?

Снимка: БГНЕС С приближаването на края на силната за криптовалутите 2021 г. някои от по-малките монети се оказват под светлините на прожекторите. Полкадот и кардано са токените с едни от най-големи ръстове в понеделник след един относително спокоен празничен уикенд. Минути преди 20 ч. българско време криптовалутата полкадот поскъпва с […]