ГЕРБ се усъмниха в автентичността на научния труд на Андрей Гюров

NetNews

Депутатите от ГЕРБ се усъмниха в автентичността на научния труд за присъждане на степен „доктор“ на Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП и кандидат за управител на БНБ.

„БНБ в най- голям степен се крепи на доверието, което има в обществото към нейния управител“, коментира Красимир Вълчев.

Той посочи, че вчера към 16 ч., когато Гюров беше изслушван от бюджетната комисия в НС, в регистъра за академично признаване не е имало удостоверение за признаване на научна степен „доктор“.

„В 17,30 ч. такова беше публикувано. Заявлението е подадено на 31 март и е одобрено на 31 март, а процедурата се случва между 1 и 3 месеца нормално“, обясни Вълчев.

По думите му процедурата не може да стане бързо, защото има проверки.

„Имаме съмнение, че е оказан натиск за бързо и спешно признаване на образователно- академичната степен на Гюров. Той самият е подавал документи, но преди време, а доказателствата, че не извършена проверка може да се види в самия труд. Научна степен от Виенския университет вероятно има, но тя трябва е призната и у нас“, настоя Вълчев.

Валери Лачовски добави, че депутатите от ГЕРБ имат и съмнение за неговия академичен труд.

„Когато става въпрос за кандидат за управител на БНБ, ние трябва да се запознае с научните му качества, но зачитайки неговия академичен труд установяваме, че има пророчески умения. Той е защитен през 2005 г., а там цитира данни от 2008 и 2012 г. и въпросът е дали е реален неговия академичен труд“, коментира той.

„Ако този научен труд е автентичен, имаме най-добрият кандидат и Нострадамус би му да му завидил, защото е успял да предвиди кризите напред във времето, защото през 2005 г. цитира статистически данни от 2012 г. Явно имаме много добър кандидат за управители на ЕЦБ и всички банки, но по- вероятно този труд не е автентичен“, посочи Вълчев.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Не се хващай на въдицата или как да се предпазиш от финансов фишинг

Живееш в 21 век. Следователно живееш в интернет. Сърфираш, кръстосваш социалните мрежи надлъж и нашир, чувстваш се в свои води. Самоуверен си, макар и да знаеш, че интернет е голям и опасности дебнат отвсякъде – фалшиви новини, фалшиви профили, фалшиви самоличности… Но докато се оглеждаш за подводни камъни, заплахата може […]