Германия започва да поставя трета доза

NetNews

Германия започва да поставя трета доза ваксина на хората над 60 години и хронично болните. Тя ще ги предпази от спадане на имунитета и зараза през настъпващата четвърта вълна, предаде БНР.

Ваксините срещу коронавируса са ефективни, но след 6 месеца имунитетът на ваксинираните спада, ако имат придружаващи заболявания или са в третата възраст и затова е разумно да се постави още една, трета ваксина, обяснява вирусологът Кристиян Дорстен от клиниката „Шарите“. От днес повечето провинции в Германия започнаха да поставят трета ваксина на хората в домове за възрастни, след тях предложение за трета ваксина ще получат и всички над 60 години.

Изследвания от Израел и Великобритания показват, че ваксините на „Пфайзер-Байонтек“ и „Астра Зенека“ предпазват добре от тежко протичане на болестта, но защитата от заразяване с Делта варианта не е пълна при хората с отслабена имунна защита. За останалите обаче двете ваксини са напълно достатъчни на този етап, посочват специалистите. След третата ваксина се увеличават не само антителата, но се засилва и клетъчният имунитет, така че ваксината ще защитава неограничено дълго време, смятат още медиците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Експертите в Домът на бъдещето: кои са водещите компании в секторите архитектура, интериор и сигурност

Домът на бъдещето 2021 събира топ експертите в строителството и интериорния дизайн на 16 септември – четвъртък. Професионалистите от най-големите компании си подават ръка, за да дадат съвети за дома. Компаниите, които застават пред камерите, за да проведат дискусиите, са Хьорман – производител на външни и интериорни врати, Arco Real […]