Германци направиха електрически мотоциклет за Луната

NetNews

Германската компания за дизайн на мотоциклети Hookie смята, че новият луноход може да действа и с половината колела, което със сигурност спестява много тегло в сравнение със стандартен луноход.

Базираните в Дрезден дизайнери построиха първия прототип Tardigrade, име, което според тях черпи вдъхновение от оцеляването на микроорганизмите.

В допълнение към намаляването на теглото, електрическият мотоциклет, съобразен с пространството, ще намали значително изискванията за размер на всеки лунен апарат, който го пренася до повърхността на Луната.

Tardigrade използва лазерно изрязани алуминиеви елементи за рамката, които са с покритие от кевлар, предоставено от Dupont, за да предпази конструкцията от радиация извън земната атмосфера.

Задвижването е предоставено от CAKE, шведски производител на електрически мотоциклети. Компанията използва 10 kW двигатели в повечето си електрически мотоциклети . Ако приемем, че е използван същият задвижващ механизъм, това би било огромно подобрение на мощността в сравнение с четирите 190 W двигателя на оригиналния луноход.

Докато задвижването е направено сравнително лесно, големите балонни гуми без въздух изискват повече креативност при проектирането. Те са отпечатани 3D принтер, използвайки 12 полиуретанови модула на протектора, закрепени върху джантите на мотора. Безвъздушните гуми са проектирани така, че да се ремонтират лесно, ако се повредят на лунната повърхност и се нуждаят от смяна.

Идеята за електрически лунен мотоциклет може да звучи странно, но НАСА всъщност експериментира с идеята през 60-те години на миналия век.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Устройството PocketView излъчва информация през тъкан (ВИДЕО)

Канадски учени са разработили PocketView, иновативен LED дисплей, който показва информация чрез дрехи или всякакви тъкани. Според разработчиците PocketView може да функционира като самостоятелна технология или да бъде вграден в съществуващо или следващо поколение смарт устройства. Използването на технологията, създадена в Канадския университет във Ватерлоо, ще улесни потребителите на съвременните […]