Гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Ямбол откри с водосвет учебната година

NetNews

Ямболската Професионална гимназия по туризъм посрещна началото на учебната година с ново име. От днес нейното официално название е ПГТ „Алеко Константинов”. По този повод в първия учебен ден бе отслужен водосвет за здраве и успехи на учениците и екипа на училището.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Щастлива съм да ви поздравя с началото на учебната година. За всички нас тя е ново начало на творчески устрем и вдъхновение, на опит, знания и постижения.  На този ден обаче поставяме и още едно ново начало – Гимназията по туризъм оттук нататък ще има свой патрон – една изключителна личност, емблематична и с високия си морал, и с неподражаемия си талант – Алеко Константинов – Щастливеца, както сам определя себе си творецът.

Бъдете щастливци и вие, скъпи колеги, които раздавате знания и любов на нашите ученици. Бъдете щастливци и вие, мили ученици, които избрахте Гимназия по туризъм „Алеко Константинов” за свое училище. Учете, дерзайте, мечтайте и нека е прекрасен пътят ви напред!” С тези думи директорът на гимназията Цветанка Николова се обърна към децата и учителския колектив, давайки официален старт на учебната година.

Припомняме, че след демократичните промени училището дълги години нямаше свой патрон, за наименование служеше абривиатурата от основни специалности, изучавани в него. Решението за настоящото име бе взето през пролетта на тази година от педагогическия съвет, след което бе гласувано от ОбС – Ямбол и утвърдено със заповед на министъра на образованието.

Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” влиза в учебната година със статута на иновативно училище, активно прилагащо дуалното обучение, с обновена материална база и ново оборудване, благодарение на спечеленото по различни проекти финансиране.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ювентус и Дибала подновява преговорите за нов договор

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала разкри, че неговият агент ще има нова среща с ръководството на клуба тази седмица, на която ще се дискутира новия договор на играча. Двете страни са в преговори от дълго време за подновяване на контракта, който изтича в края на този сезон. "Преговаряме с ръководството, […]