Главният секретар на президента: Правителството управлява COVID кризата в пълен хаос

NetNews

Всеки българин трябва да има мнение и отношение, когато се харчат публични средства. В плана на правителството за възстановяване са предвидени да се изхарчат над 12 млрд., като над 50% от тях отиват в строителството и санирането. Не, че не трябва да се дават пари за тези сектори, но ние предложихме инвестиране в икономиката, в образованието, в здравеопазването, в екологията.

Това каза в предаването "Лице в лице" по bТВ главният секретар на президента Димитър Стоянов по повод предложените миналата седмица от президентството Проекти за модернизация на България и за прозрачно и ефективно управление.

"Планът на правителството е едно намерение. Ние предложихме конкретни проекти. Това не са проекти на президентството, а на България. Тези 12 млрд. не са на Борисов, а на България. В нашите проекти финансирането е равномерно във всички стълбове. Отново ще повторя, че планът на правителство се състои само от едни добри намерения без да е обяснено какви цели ще бъдат постигнати и какви средства ще бъдат отделени. В нашите проекти има ясно обосновани цени и разчети, както и резултатите, които ще бъдат постигнати. Предоставили сме нашите проекти на Министерски съвет", разкри той.

"Правителството управлява COVID кризата в пълен хаос. Управлението е хаотично. Виждаме заповеди, които се сменят буквално през няколко дни. Говореше се за COVID отделения, COVID болници, COVID хотели, където камериерките трябваше да стават медицински сестри. Последният пример е от вчера. Премиерът обяви, че на 21 декември се отваря всичко, я няколко часа по-късно здравният министър заяви, че засега няма такива намерения. Подаването на подобни разнопосочни твърдения не помагат в никакъв случай на обществото и не трябва да го обвиняваме. Един вицепремиер заяви, че кризите не се управляват, но това абсолютно не е вярно. Всяка една криза се управлява. Сега и лятото беше проспано и не се взеха никакви мерки. Трябваше да бъдем подготвени, но това не се случи", категоричен бе Димитър Стоянов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Палежите на коли в "Хиподрума" - ежедневие, местни подозират хайка пиромани

Три автомобила изгоряха в столичния квартал "Хиподрума". Предстои да се установи дали палежът е умишлен. От 2019 г. досега в квартала изпепелените коли са над 10. Според местните жители палежите са дело на група пиромани. Огънят тръгва от автомобил на 15 години и обхваща другите два, паркирани до него. Според […]