Гледат дела срещу задължителната ваксинация в САЩ

NetNews

Американският Върховен съд се съгласи да разгледа две дела срещу въведени от президента Джо Байдън мерки за задължителна ваксинация, предаде БНР, позовавайки се на Ройтерс. Едното е срещу изискването за ваксиниране или тестване на служителите в големите компании, а другото – срещу задължението за имунизация на медицинските работнци.

Според съобщение на съда изслушванията ще бъдат на 7 януари, като решенията се очакват в кратък срок след това.

Мярката за ваксинация на служителите в момента действа на територията на цялата страна, след като в петък апелативен съд в Синсинати разреши прилагането ѝ. Това принуди компаниите, организациите и щатските власти, които са срещу нея, да искат блокирането ѝ от върховните съдии.

Изискването за имунизация на медиците е спряно от съдилища в около половината щати. Делото е свързано с това дали администрацията има право да налага имунизацията за работещите в болници, които обслужват пациенти по здравни програми, докато траят съдебните действия. От екипа на Джо Байдън искат Върховния съд да премахне ограниченията.

Междувременно губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви, че медицинските работници в щата трябва да си поставят бустерна доза ваксина до 1 февруари. Мярката ще засегне 2 милиона и половина души. Калифорния стана първият щат, който въведе задължителна имунизация за медицитедо края на септември, а сега е вторият след Ню Мексико с изискване за трета доза за тази група работници.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ерджан Ебатин, ДПС: Липсата на диалог не е промяна

„В политиката е много важно по какъв начин поднасяш към някого нещо, което искаш той да поеме като ангажимент. В случая – председателството на Комисията по социалната политика. На нас ни се каза директно, че ни се пада социалната политика, и че д-р Адемов ще бъде председател. Това не е […]