Глобиха хипермаркет от известна верига заради неспазване на противоепидемичните мерки

NetNews

Санкционират един магазин от веригата „Джъмбо“ в Пловдив за грубо нарушаване на противоепидемичните мерки, съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив областният управител Дани Каназирева. Редица сигнали са постъпили в Областния кризисен щаб за неспазване на мерките и допускане на голям брой посетители. Много хора се възмутиха и в социалните медии и поместиха снимки.

„Недопустимо е това, което се случи вчера в един от магазините от веригата на „Джъмбо“ в Пловдив. Има ясно и конкретно решение на Областния кризисен щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив и областта. Видно е от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб“, заяви Каназирева.

Тя допълни, че при установен брой на поесетителите – 150, е видно, че те са много повече и е надвишен този брой, както и не са спазени противоепидемичните мерки.

„Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни – да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това води до риск мерките да не доведат до желания резултат“, допълни Каназирева.

По думите ѝ днес проверките продължават, а всеки един магазин трябва да спазва заповедта на здравния министър и решенията на Щаба за броя на посетителите.

Областният управител обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани според решението на Щаба.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гари Барлоу оглави британската класация за албуми

Гари Барлоу оглави британската класация за албуми с "Music Played by Humans", съобщи на сайта си компанията, която следи продажбите и изготвя класациите. Това е петият самостоятелен албум на Гари Барлоу и третият, който оглавява британската класация. Той има още осем албума, заели първо място в нея с групата "Тейк […]