Голям руски търговец няма скоро да изплаща дивиденти

NetNews

Онлайн търговецът на дребно Ozon не възнамерява да изплаща дивиденти в обозримо бъдеще, а всички възможни приходи ще бъдат насочени към развитието и разширяването на бизнеса.

„Никога не сме декларирали или плащали парични дивиденти по нашите обикновени акции. Възнамеряваме да задържим всички налични източници на ликвидност и бъдещи възможни печалби, за да финансираме развитието и разширяването на нашия бизнес, и не планираме да декларираме или плащаме парични дивиденти в обозримо бъдеще“, посочва в годишния отчет на компанията.

Всяко бъдещо решение относно обявяването и изплащането на дивиденти, ако има такива, ще се взема по преценка на акционерите на дружеството на общото събрание.

По-рано финансовият директор на компанията Игор Герасимов каза, че Ozon не планира да издава допълнителни акции в близко бъдеще, за да доведе компанията до оперативна печалба. Той добави, че по предварителни данни първото тримесечие на 2022 г. показва тенденция към подобряване на оперативните резултати спрямо четвъртото тримесечие на 2021 г. „Има планове през 2023 г. да работим като бизнес, който, меко казано, има прилично представяне по отношение на оперативната ефективност“, каза той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Катастрофа край Нова Загора прати петима мигранти са в болница

Петима мигранти са настанени в областната болница в Сливен след катастрофа край Нова Загора. Това каза за БТА д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен. Инцидентът е станал около 9:00 часа на 1 май, като пострадалите – общо девет души, са били докарани към […]