Горбачов с призив към Путин и Байдън

NetNews

Последният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов призова руския държавен глава Владимир Путин и американския президент Джо Байдън да се срещнат, за да обсъдят въпросите на разоръжаването. "Смятам, че е наложително президентите да се срещнат. Опитът показва, че е необходимо да се провеждат срещи и обсъждания. Ясно е, че най-важното е да бъде избегната ядрената война. Когато имаш да решаваш такъв проблем, не е възможно да го решиш сам, трябва да има срещи. Ако желанието за разоръжаване и засилване на сигурността вземе връх, може да бъде постигнато много", каза още бившият съветски лидер.

Горбачов, на 89 години, призова през януари за нормализиране на отношенията между САЩ и Русия. Отношенията между Москва и Вашингтон са белязани от непрекъснати кризи – от Украйна и Сирия до обвиненията в руска намеса на американските избори, шпионаж и кибератаки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Велизар Шаламанов: Трябва да засилим сигурността в Черно море

Каква е новата концепция на НАТО за следващото десетилетие? Как Алиансът ще отговори на все по-големите предизвикателства в геополитическия лабиринт и ролята на Русия и на Китай? "Новата концепция на НАТО ще стане ясна след срещата на върха, която предстои. НАТО няма негативно отношение към народите на Русия и Китай, […]