Григор Димитров приключи безславно участието си на US Open

NetNews

Григор Димитров загуби с 6:7 (4:7), 6:7 (4:7), 0:4 и отказ от Алексей Попирин (Австралия) в двубой от втория кръг на US Open, чието начало се забави с 40 минути. Димитров получи контузия в началото на втория сет и това се оказа решаващо за поражението му.

Срещата започна отлично за Григор, който помете съперника с гейм на нула за начало, а след това успя да го пробие за 3:1. При 4:1 Григор пропусна възможност за нов пробив, а в следващия гейм съперникът му показа зъби, стопи аванса на българина до 4:3 и изравни резултата (4:4). Димитров поведе с 5:4 при свой сервис, но Попирин се допусна изненада и изравни за 5:5. Същото се случи и в следващите два гейма, за да се стигне до тайбрек. Там Григор допусна пробив за 1:3, върна го за 3:4, но след това допусна нов пробив за 3:5. В крайна сметка Дригор загуби тайбрека с 4:7 и изостана в сетовете 0-1.

Вторият сет започна с размяна на пробиви, а при 2:1 за Попирин, Григор поиска медицинска помощ заради проблем със стъпалото на левия крак. В този момент на корта започна да вали и срещата беше временно прекратена. След подновяването играта тръгна гейм за гейм, а двамата на няколко пъти спечелиха сервиранията си на нула. При 5:5 Григор изпусна да пробие Попирин, а след това се стигна до тайбрек. В него двамата взеха първите си подавания, след което се стигна до поредица от пробиви, след които Попирин поведе с 5:3, за да спечели сета със 7:4.

Кошмарът за Димитров продължи с пробив в първия гейм на третия сет. След това Попирин взе подаването си на нула и отново проби Григор за 3:0. 22-годишният австралиец продължи да печели точка след точка и поведе с 4:0 срещу Григор, който не приличаше на себе си и се отказа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Младен Маринов: Мигрантският натиск е увеличен, трябва да се работи по отношение на каналджиите

Мигрантският натиск категорично е увеличен, това го казаха и главният секретар, и директорът на "Гранична полиция", каза пред журналисти депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш вътрешен министър Младен Маринов, който участва в заседанието на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. На него бяха изслушани директорът на ГД "Гранична полиция" […]