Гришо за Джокович: Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението

NetNews
Гришо за Джокович: Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението

Снимка: БГНЕС

Бившият №3 в световната ранглиста Григор Димитров се изказа по казуса с Новак Джокович, който получи медицинско изключение да играе на Australian Open, въпреки че не е ваксиниран. Играчите, които искат да участват в надпреварата, трябва да са напълно имунизирани, но има фактори в здравословното състояние, които позволяват да се издаде разрешение.

„Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението. Ако някой се нуждае от медицинско изключение и ако то е истинско, значи не виждам проблем“, каза българинът пред австралийската медия The Age.

Световната №1 в женския тенис Ашли Барти и представителка на домакините не пожела да коментира, но спомена, че вярва във вземането на правилно решение от ръководството на турнира.

Друга австралийка и шампионка в Големия шлем – Сам Стоусър, се съгласи с мнението на Димитров.

„Ако са дали медицинско изключение на Джокович, значи има медицински проблем. Надявам се причините да са основателни. В Австралия и конкретно щата Виктория беше трудно през последните две години. Ако се нарушат принципите заради тенис играчи не мисля, че ще е правилно. Ако медицинското изключение е основателно, не виждам защо трябва да има спорове по въпроса“, смята Стоусър, която победи Серина Уилямс на финала на US Open през 2011-а.

В Мелбърн Джокович ще преследва своята десета титла от Australian Open и общо 21-а в Големия шлем. Така ще поведе в голямото съперничество с Рафаел Надал и Роджър Федерер.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

20-дневно бебе от Ямболско е в болница с Ковид-19

Увеличава се броят на новите случаи от Ковид-19 в област Ямбол в сравнение с миналата седмица, отчитат от РЗИ. През последното денонощие са регистрирани 81 заболели, като общият брой на активните случаи в момента е 468. От тях 69 души са настанени за лечение в болнични заведения. В сравнение с миналата седмица броят на лекуваните в болница са със 17 души повече.
д-р Калчева РЗИ Ямбол справка Ковид 05 01 2022