Губернаторът Г. Чалъков: Строежът на болницата напредва, подготовката на изборите върви нормално

NetNews

Не се предвиждат на този етап повече промени в състава на областна администрация. Това заяви днес на пресконференция областният управител Георги Чалъков. Той представи официално новите си заместници Драгомир Димитров и Светослав Стоев. Предстои провеждането на конкурси за попълване на свободните длъжности в администрацията. Към момента те са три – директор на Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” и старши юрисконсулт и старши експерт.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Подготовката на изборите върви нормално, в срокове и съгласно хронограмата на Централната избирателна комисия, саза още Чалъков на брифинга. Осигурено е всичко необходимо за работата на РИК – Ямбол. Областният управител отново увери, че ще направи всичко възможно вотът да мине безпроблемно. Той посочи също, че се работи в тясно сътрудничество с органите на реда, за да се предотвратят всякакви опити за манипулация и купен вот.

Относно ремонтът на областната болница, оглед на който е правен няколко пъти до момента от областния управител и неговите заместници, той върви в темпове, спрямо поставените срокове за издаване на обекта. Чалъков информира за предстояща среща с Министъра на здравеопазването, с основна тема здравеопазването на територията на област Ямбол, както и Болничният комплекс, неговото довършване и осигуряване на финансиране за оборудването му. Ще бъде изискана и допълнителна информация за Центъра за спешна медицинска помощ, изграждането на който още не е започнало.

Що се отнася до Границата – граничното съоръжение е в добро състояние, без поражения от метеорологичните условия и обилните валежи. С цел поддържане на доброто техническо състояние на съоръжението е сформирана комисия, която на място да констатира какви са необходимите към този момент дейности за извършване на годишната поддръжка на оградата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Япония пред вот на недоверие

Японските опозиционни партии обявиха , че внасят вот на недоверие за премиера Йошихиде Суга, съобщи ТАСС. Решението е договорено в понеделник. Общо съгласие са намерили основните опозиционни групи в японския парламент. Тяхно искане за удължаване на настоящата парламентарна сесия беше отхвърлено. Сесията приключва в сряда. Това е първи вот на […]