Гуцанов, БСП: На преговорите ще поканим и ИТН, както и отцепниците

NetNews

Кабинет с мандат на БСП е по-вероятен от предсрочни парламентарни избори. Вярвам, че партиите ще проявят мъдрост, разум и далновидност и заедно ще намерим работещото решение за България.“ Това заяви организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов в предаването “България сутрин” по Bulgaria ON AIR.
Социалистите ще разговарят с досегашните си коалиционни партньори, като на преговорите ще бъдат поканени и “Има такъв народ”, и отцепилите се депутати. “В БСП имаме важната мисия да съберем тези, които са готови на компромис. Да ги убедим да погледнем на ситуацията държавнически, а не емоционално. Надявам се всички да са си научили урока”, добави Гуцанов.
Според него, подхожда на най-голямата партия да излъчи премиер, независимо от факта, че мандатът е връчен на БСП.
“Рано е обаче да говорим за личности, сега разговорът трябва да е за приоритети. За нас те са енергетиката, социална политика, съдебна реформа, здравеопазване и икономическото развитие ма страната. Смятаме например, че трябва да се говори с всички възможни доставчици на газ, включително с “Газпром” и да преценим кой може да предложи най-добри условия и цени”, обяви още организационният секретар на БСП.
По думите му сегашното управление е добро за страната и именно затова трябва да бъдат положени усилия то да продължи.
“Износът например сега е с 2 млрд. евро по-висок от периода на финала на управлението на ГЕРБ – скочил е от 5.3 на 7.3 млрд. Безработицата е паднала с 2 процента. Да, наистина имаме партньори, с които имаме диаметрални различия в подхода и приоритетите, но и обща цел – страната да върви в правилната посока”, заяви още той.
Гуцанов допълни, че в момента опозиционните партии тласкат умишлено страната към избори, без да отчитат кризите в световен мащаб.
“БСП не се притеснява да отиде на избори, ние сме в добро организационно състояние. Но как едни избори ще променят конфигурацията в парламента? Мъдростта е силата на БСП и сега, както и през последните месеци в управлението, ние ще се държим държавнически”, обобщи организационният секретар на БСП.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Отново засякоха незаконно присъединяване към водопреносната мрежа в с. Поляна, Ямболско

В РУ – Стралджа  е образувано бързо производство за незаконно присъединяване към водопреносната мрежа. Вчера в село Поляна, при проверка в частен имот е установено неправомерно присъединяване към тръбопровод на водопреносна мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената вода. Работата по случая продължава, съобщават от ОД […]
незаконно присъединяване към ВиК мрежа