Гърдев, ИТН: И да не сме в следващата коалиция, тя ще се разпадне

NetNews

„Когато влезеш в парламентарната зала, виждаш какви са опасностите, подводните камъни и колко е сериозно срастването с държавата. Дадохме си сметка за грешките, които допусна партията. Мисля, че ще минем 4% бариера, защото в самата предизборна кампания хората много добре могат да отличат идеите и предложенията на всеки един участник. Когато си в правителствен пакет, много от нещата не могат да бъдат показани, за да се запази коалицията. Много неща сме премълчавали в името на стабилността“, заяви международният секретар на „Има такъв народ“ Димитър Гърдев в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му виждаме какви са резултатите от взетите еднолични решения.

„Когато не може да управлявате едно министерство, защото нямате пари, дори да имате най-добрия експерт или министър, то ще бъде провалено. Въпросът е така ли ще се управлява – като се дават цели ресори и не се отпускат средства. Дори ИТН да не е в следващата коалиция, тя отново ще се разпадне“, изтъкна Гърдев.

Неговото мнение е, че като партия, която е управлявала Министерството на енергетиката, са вложили всички усилия.

„Александър Николов беше човекът, който води преговорите в Азербайджан, които са нашите алтернативи в момента. Още април месец България беше обявена за неприятелска държава и какви ще бъдат исканията към страната“, допълни международният секретар на ИТН пред Bulgaria ON AIR.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Важните новини във ФАКТИ на 24.08.2022 г.

Пореден #Газwithme протест пред президентството Пореден протест под надслов #Газwithme се провежда пред президентството в София. Демонстрантите изразяват несъгласието си с евентуално започване на преговори с „Газпром“ от служебното правителство, съобщава БНТ. „Кинтекс“ поиска министър Стоянов да даде отговори за действията си, докато е ръководил ВМЗ-Сопот Оръжейната компания „Кинтекс“ призова […]