Гърция, Кипър и Западна Турция се готвят за опасните горещини

NetNews

Гърция, Кипър и Западна Турция се готвят за силните горещини през предстоящия уикенд, съобщи ДПА. В гръцката столица Атина се очаква температурите да достигнат до 41 градуса по Целзий още в петък. В светлината на тези прогнози, министерството на културата инструктира администраторите на археологически обекти, включително Акропола, да затворят временно популярните туристически атракции за няколко часа, ако температурите станат твърде високи. Хората, закупили вече билети, ще получат възстановяване на плащането, според съобщението.

Множество общини в Гърция и Кипър поддържат отворени климатизирани зали, където хората могат да намерят убежище от горещините. Работниците са призовани да работят от вкъщи, ако е възможно, а работодателите са насърчени да предоставят гъвкаво работно време, за да помогнат на хората да избегнат пиковите часове на горещината, съобщава БТА.

Властите призовават да се обърне специално внимание на възрастните, хората със здравословни проблеми и малките деца. Не трябва да се забравят и домашните любимци и бездомните, за които се препоръчва да се осигури достъп до достатъчно количество вода.

В същото време гръцкото Министерство на гражданската защита предупреди за повишена опасност от големи горски пожари, тъй като горещата вълна съпътства голяма суша, а в много части на страната се очакват силни ветрове от понеделник нататък.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Левски: Не приемаме позицията на феновете, която цели разединение

Ръководството на Левски излезе с официална позиция, след като от Националния клуб на привържениците и Сдружение „Левски на левскарите“ обявиха „Сезон на протеста“. Ето какво написаха от „Герена“: „Левскари, Ръководството на ПФК Левски не приема, изявената позиция на Национален клуб на привържениците на „Левски“ (София), която цели да дезинформира „синята“ […]