Гърция плаща 400 млн. евро компенсации на високите цени на енергията

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Гърция плаща 400 млн. евро компенсации на високите цени на енергията

Снимка: архив, БГНЕС

За януари ще бъдат отпуснати допълнителни 400 милиона евро, които ще покрият значителна част от увеличението на сметките за ток, каза днес гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, като обяви правителствена помощ за този месец както за домакинствата и фермерите, така и за бизнеса за справяне с енергийната криза.

Още по темата

20 сеп 2021 12:58

27

„Това е смел, но в същото време реалистичен план за подкрепа, който помага на настоящето, но не застрашава бъдещето. Акцентът очевидно е върху ползата за домакинствата. Но ние също така помагаме на предприятията да останат на пътя за растеж, като запазваме работни места. И главно, да не се увеличават производствените разходи и да се прехвърлят върху цените на продуктите“, каза Мицотакис, цитиран от БНР.

Освен това Мицотакис обяви, че ще бъде въведена нова програма за пестене на енергия, която субсидира подмяната на стари електрически уреди, които след това ще бъдат рециклирани, като добави, че целта е „всички гръцки домове да работят с модерно и по-икономично електрическо оборудване“.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Учителите на ПТГ „Иван Райнов” – Ямбол–минало и настояще: Инж. Мариана Факирева и инж. Слав Георгиев

Продължаваме с паралелното представяне на бивши и настоящи преподаватели в рубриката: „Учителите на ПТГ „Иван Райнов” – Ямбол  – минало и настояще”. Тя е посветена на 75-годишнината на гимназията, която е тази година. Именно учителите са едно от най-големите достойнства и най-големите богатства на училището, дало знания и професии на […]