Гърция получи втора доставка с ваксини

NetNews

Гърция получи втора доставка с ваксини от Европейския съюз.

Медицинските работници в пет провинциални болници се имунизират от днес масово.

Кампанията се нарича операция „Свобода“ и две трети от гърците имат доверие и желаят да се ваксинират.

Под строга охрана на полицията се транспортират със специални хладилни автомобили пристигналите преди час на летището в Атина ваксини. Гърция получи днес 83 800 броя от новата ваксина, които се съхраняват в пет депа за фармацевтични стоки.

Министърът на цифровата политика съобщи, че на ваксинираните след втората доза ще се издават сертификати, чиято форма ще се обсъди на европейско ниво.

Днес започна и имунизация на медицинските работници в две болници в Солун, както и в още три университетски болници в Патра, Лариса и Янина. Без да посочват общата бройка на желаещите да се ваксинират лекари, медиците в Гърция единодушно призовават хората да се ваксинират.

Според специалистите всички ваксинирани през първите два дни са в добро здраве и без странични реакции.

В Гърция продължават да се прилагат строги ограничителни мерки, които няма да се отменят дори за празниците. Остава вечерен час от 22 часа и излизане от дома само при необходимост.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Къци Вапцаров обвини Disney в плагиатство

Къци Вапцаров се изненада доста неприятно наскоро, след като установи, че компаниите "Дисни" и "Пиксар" са направили филм по негова идея. Става дума за анимацията "За душата", която разказва история с твърде много сходства с историята от дипломния проект на тв водещия "Добре дошли на Земята". "История, доста близка до […]