Гърция ще подпомогне гражданите си, заради високите цени на горивата

NetNews

Гръцкото правителство ще обяви нова национална програма за подпомагане на гражданите заради поскъпването на горивата, заяви премиерът на Гърция, Кириакос Мицотакис, след заседание на Министерския съвет, състояло се днес, съобщава гръцкото радио „Скай“.

Мицотакис потвърди отново, че Гърция е енергийно подсигурена като отбеляза, че „доставките на природен газ ще станат по начин, който няма да наруши санкциите, наложени от Европейския съюз на Русия“.

На 3 май премиерът на Гърция заедно с други балкански лидери ще бъде в Александруполис за инспекцията на нов терминал за съхранение и дегазификация на втечнен природен газ. По думите на Мицотакис съоръжението е от особено значение и заедно с другите проекти за по-малко от 20 месеца ще даде възможност за пълна диверсификация на доставките на природен газ както за Гърция, така и за целия балкански регион, предаде БТА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Алберт Попов: Ще стигнем до първите позиции (ВИДЕО)

Рано или късно ще стигнем до първите позиции. Наистина вярвам в това. Работим здраво и е въпрос на време да стигнем там. Като малка нация е нормално да имаме по-малко атлети, не можем да се сравняваме с австрийците, с немците, може да сме малко, но се опитваме да се конкурираме […]