Гюров: Петков и Василев направиха много да вдигнат рейтинга на президента

NetNews

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев направиха много служебното правителство, от което бяха част, да покаже един нов път за развитие на страната. Както и да вдигнат авторитета и рейтинга на господин президента за следващия му мандат. Не знам какви са били неговите очаквания. Така Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната” коментира пред Нова тв критиките, които държавният глава отправи спрямо партията.

„Ако президентът си е мислил, че това е политическо инженерство, което ще следва да прокарва идеите на личности или институции, то значи грешката е у него. Ние сме влезли в политиката не да изпълняваме нечии заръки, а да отстояваме принципите си и да работим в полза на гражданите”, добави той. Дали Радев обаче е техният „политически баща”, депутатът каза: „Ние нямаме бащи или майки в политиката”.

В последните месеци от „Продължаваме Промяната” наблюдавали, че вместо да се разгражда моделът и да се работи в посока съдебна реформа и борба с корупцията, се виждало реставриране на модела и връщане на кадри на ГЕРБ и ДПС в управлението. „За всички е ясно колко координирани са действията на Президентството, служебното правителство и партия ГЕРБ”, каза още Гюров.

Дали от ПП биха приели изключения от парламентарната група на БСП Явор Божанков в редиците си, той отговори: „Той е носител на новото в БСП. Хора, които показват правилна гражданска позиция и които работят за един нов модел на развитие в страната, винаги са добре дошли”, уточни председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната”.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Абсурден гаф беляза финала на "Гласът на България"

Финалът на шоуто по bTV „Гласът на България“ отмина и големият победител в последния сезон бе назован, но за жалост всичко това не мина без абсурден гаф. Победителката Жаклин Таракчи отнесе у дома статуетката, но водещият Иван Тишев прецака считаната за фаворитка Соня Михайлова. След изпълнение на Соня, той призова […]