Дават по 70 лева на всеки пенсионер за Великден

NetNews

Дават по 70 лева на всеки пенсионер за Великден

Снимка: архив, БГНЕС

По 70 лева ще получи всеки пенсионер за Великден, съобщиха от Министерския съвет.

В изпълнение на поетия от министър-председателя Кирил Петков ангажимент да бъде осигурена подкрепа за Великден на българските пенсионери Министерският съвет прие постановление, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 година.

Още по темата

30 мар 2022 10:24

239

Средствата са за еднократно изплащане на допълнителна сума в размер на 70 лева на всеки пенсионер през април 2022 година.

Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Правителственото постановление е прието неприсъствено.

Държавата ще подпомогне най-нуждаещите се за Великден, обеща премиерът Кирил Петков по-рано тази седмица по време на заседанието на Министерския съвет.

„Искам да възложа на финансовия министър и на министъра по социалната политика да изработят пакет Великденска подкрепа за най -нуждаещите се да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна и това да стане до следващата седмица, защото е важно да подкрепим хората“, каза тогава той.


 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

САЩ ще помагат за предоставяне на танкове съветско производство на Украйна

Снимка: архив, БГНЕС САЩ ще си сътрудничат със своите съюзници за доставяне на танкове съветско производство на Украйна с цел укрепване на нейната отбрана в Донбас, съобщава в. „Ню Йорк таймс“, като цитира американски служител. Още по темата 2 апр 2022 08:11 63 Според източника, пожелал анонимност, решението на Вашингтон […]