Дания и Швеция привикаха руските посланици

NetNews

Дания и Швеция привикаха посланиците на Русия в двете страни, след като руски шпионски самолет е нарушил въздушното пространство и на двете държави, предаде БНР, позовавайки се на Франс прес.

Самолетът е навлязъл в датското въздушно пространство в петък вечерта, източно от остров Борнхолм в Балтийско море, преди да отлети за Швеция.

Руският посланик в Дания е извикан във външното министерство на страната утре, написа в Туитър външният министър Йепе Кофод. Шведското външно министерство също съобщи, че руският посланик в Стокхолм ще бъде привикан във ведомството.

Пред Франс прес служител от датското командване на отбраната каза, че става дума за разузнавателен самолет, който е бил над въздушното пространство на дания за кратко, след намесата на два датски бойни самолета Ф-16.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сенатор предложи продажба на активи на руски олигарси в полза на Украйна

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумър предложи законови промени в изпълнение на искането на президента Джо Байдън за изземване на активи на руски олигарси и изпращане на парите от продажбата им на Украйна, предаде БНР. Предвижда се опростяване на процедурата за конфискация на имуществото под надзора на федерални съдилища. […]