Двоен ръст в незаконния износ на цигари от България

NetNews

Двоен ръст в незаконния износ на цигари по границите ни от началото на годината. През изминалата седмица бяха открити рекордни за последните 4 години количества на ГКПП „Кулата”.

В другия край на България само на „Дунав мост” 2 за първите 4 месеца на годината митничарите са заловили толкова контрабандни цигари, колкото за цялата минала година, обобщи „Нова телевизия“.

Хората, които изнасят нелегално цигари към Западна Европа стават все по изобретателни. Цигари са откривани в метални кутии, в които е пишело, че вътре има кучешка храна, както и в камион, натоварен с възглавници.

Най-новата тенденция сред контрабандата на цигари по границата е контрабанда в мебели, отчитат от митницата във Видин.

„Те все пак изискват допълнителни усилия, за да бъдат свалени дъната, ако са дивани и фотьойли. Намирали сме и в табуретки”, заяви Иво Поаков – началник на отдел „Борба с наркотрафика“ – митница Русе.

На ГКПП „Кулата“ пък през седмицата задържаха рекордно количество цигари без бандерол. Задържаните късове цигари са над 13 милиона, като те са на пазарна стойност от над 3 милиона и 600 хиляди лева.

За да премине безпрепятствено рекордното контрабандно количества, трафикантите решили да минат границата в празничен ден, въоръжени с фалшиви документи.

„Това се случи на Гергьовден. Предполагам, че са разчитали на това, че нашите служители ще са леко разсеяни, но това не се получава”, казва Георги Георгиев, който е директор на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници”.

„Самите контрабандисти са се опитали да заблудят служителите на митницата, като са представяли хартиена декларация и са се опитали да избегнат контрола върху стоките”, добавя той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ричард Гиър продава 23-годишен кабриолет Jaguar

Американският актьор Ричард Гиър пусна за продажба ретро автомобила си Jaguar на автомобилния търг Bring a Trailer в Ню Йорк, съобщи БГНЕС. Говорим за кабриолет Jaguar XK8, който е оборудван с пет скорости и V8 двигател с мощност 290 конски сили. Автомобилът е оборудван с прибиращ се покрив, алуминиеви джанти, […]