Деветокласници от ПТГ „Ив. Райнов” Ямбол с национално признание в състезание по роботика

NetNews 1

Стилиян Жеков и Николай Георгиев от 9а клас на ПТГ „Иван Райнов” – Ямбол се върнаха с награда дрон и признание за работата им в националната инициатива „Дни на роботиката”, организирана от Клуба по Роботика към Технически университет – София. Момчетата от ямболската техническа гимназия се класираха четвърти в категорията „LEGO Следене на линия”. В тазгодишната надпревара участваха над 78 отбора от цялата страна.

Деветокласниците Стилиян Жеков и Николай Георгиев са част от училищния клуб по роботика при ПТГ „Иван Райнов”. Успеха си дължат както на своята лична страст към роботиката, така и на преподавателите си инж. Георгиев и инж. Николов.

Сред огромната конкуренция от десетки отбори от цялата страна, те завоюваха престижното четвърто място в категорията „LEGO Следене на линия” и освен с грамота, се завърнаха и с награда дрон за клуба по роботика при професионалната техническа гимназия.

Дни на Роботиката е традиционна инициатива на клуба по Роботика към Технически университет – София, която се провежда всяка година с цел да се насърчи и мотивира развитието на роботиката и иновациите в областта на технологиите. Събитието включваше лекции, работилници и състезания, които са ориентирани към студенти, ученици и хора с интереси в техническите сфери.

За новата учебна година ПТГ „Иван Райнов” – Ямбол обявява прием в шест специалности:

– Мехатроника;

– Системен програмист;

– Електрически превозни средства;

– Автотранспортна техника;

– Електрообзавеждане на производството;

– Компютърна техника и технологии.

Обучението в техническата гимназия се осъществява в партньорство с водещи фирми в различните направления, като учениците придобиват практически умения в реална работна среда по време на стажове.

Свързани публикации:

С оригинална арт инсталация ученици от ПТГ „Ив. Райнов“-Ямбол взеха престижна награда в състезанието ‘‘Най-добър млад заварчик‘‘

До 3.4 млн. лв. може да получи ПТГ „Иван Райнов”-Ямбол за превръщането си в Център за високи постижения

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Деветокласници от ПТГ „Ив. Райнов” Ямбол с национално признание в състезание по роботика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сокчето от кутийка е КИСЕЛИНЕН ДЪЖД за детските зъби

Повечето хора живеят със заблудата, че в кутийка сокче може да има нещо полезно Из дневникът на детския зъболекар Седя си на терасата на Спа комплекса, телефонът ми е развален, с други думи казано, на дигитална диета съм. Чета книга и се наслаждавам на свободното време докато децата са в […]