„Дейли сабах“: Турция е четвъртият по големина вносител на втечнен природен газ в Европа

NetNews

Турция е била сред най-големите купувачи на втечнен природен газ (LNG) в Европа през миналата година на фона на увеличение на световния внос с 4,5 процента на годишна база, според базираната в Париж Международна група на вносителите на втечнен природен газ (GIIGNL), съобщава в. „Дейли сабах“.

Увеличението е подкрепено от рязкото нарастване на промишленото търсене след КОВИД-19, особено в Китай, се посочва в годишния доклад на GIIGNL.

Обемът на световния внос на втечнен природен газ е достигнал 372,3 млн. тона, което представлява увеличение с 16,2 млн. тона спрямо 2020 г., отбеляза групата.

Вносът в Европа е спаднал с 8 процента на годишна база до 75 млн. тона. Испания е най-големият вносител на втечнен природен газ на континента с 13,8 млн. тона, следвана от Франция с 12,3 млн. тона.

В доклада се посочва, че след тях се нареждат съответно Обединеното кралство, Турция и Италия.

Турция е внесла 4,3 млн. тона втечнен природен газ от Алжир и 1 млн. тона от Нигерия. Норвегия, Египет и САЩ също са допринесли за вноса в страната.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Уулвърхемптън шокира тима на Челси в последната секунда (ВИДЕО)

Уулвърхемптън шокира тима на Челси, успявайки да отмъкне късна точка на „Стамфорд Бридж“ (2:2) в двубой от 36-тия кръг на Висшата лига. Голове на Тимо Вернер и Рубел Лофтъс-Чийк бяха отменени през първата част. Ромелу Лукаку успя да накаже на „вълците“ с два гола за две минути в началото на […]