Действията на САЩ са необясними

NetNews

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор нарече необясними действията на IDY, които по време на 4 години преговори не отпуснаха „абсолютно нищо“ за развитието на страните от Централна Америка и в същото време спешно инвестираха 30 млрд. USD във войната в Украйна.

„Към днешна дата са одобрени над 30 млрд. USD за подкрепа на войната в Украйна и ние прекарахме 4 години, откакто президентът Доналд Тръмп беше тук, предлагайки да подкрепим проекти за регионално развитие – 4 млрд. USD, и до ден днешен няма абсолютно нищо“, каза политикът на пресконференция в Гватемала след разговори с президента на Гватемала Алехандро Джаматей.

Според мексиканския лидер забавянето на одобряването на ресурси за инвестиции в Централна Америка е необяснимо. „Казвам това искрено, струва ми се необяснимо, че във Вашингтон, на Капитолийския хълм, одобрението на четирите милиарда долара, които се предлагаха да инвестират в благосъстоянието на страните от Централна Америка, беше толкова дълго, въпреки че президентът Байдън и зам. Президентът Камала Харис лобира за това“, каза Лопес Обрадор.

Той добави, че въпреки идеологическите различия, целият американски континент трябва да върви към икономическа и търговска интеграция без никакви изключения.

Президентът на Мексико е на официално посещение в Гватемала като част от първото си чуждестранно турне в Централна Америка и Карибите. От 6 до 9 май той ще посети още Салвадор, Хондурас, Белиз и Куба.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ман Юнайтед набеляза седем футболисти за привличане

Скаутският департамент на Манчестър Юнайтед работи усилено преди пристигането на новия мениджър на тима Ерик тен Хаг, съобщава The Express. Скаутите се опитват да идентифицират потенциални нови попълнения преди началото на летния трансферен прозорец. Според изданието, нападателят на Бенфика Дарвин Нунес е бил наблюдаван от скаути на „червените дяволи“ над […]