Декоративни яйца красят Ямбол за Великден

NetNews

На 2 май 2021 година предстои православните християни да посрещнат най-големия християнски празник – Възкресение Христово. По този повод в централната градска част, пред сградата на Община Ямбол, вече са разположени седем големи яйца за украса, боядисани и нарисувани от ямболски художници. Красиви и пъстри, те преплитат традиции и иновации. Специална изненада към жителите и гостите на Ямбол е и близо 3-метрово яйце, изработено от цветя.

Яйцето е символ на Христовата саможертва, на Страстите Христови, на победата на живота над смъртта и възкресението за нов живот в Христа. От общината призовават всички граждани да пазят това, което е направено.

От Община Ямбол изказва благодарност към всички дарители, които са подкрепили начинанието и призовават всички граждани да пазят това, което е направено.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Правителството в оставка даде "Фалкон"-а на Църквата, за да бъде донесен благодатния огън от Ерусалим

И тази година великденският благодатен огън отново ще дойде в България с правителствения самолет, пише "Монитор". След настоятелната молба на Светия синод на БПЦ изпълняващият длъжността министър-председател в оставка Томислав Дончев и министърът на транспорта в оставка Румен Желязков са разпоредили да бъде използван правителствения "Фалкон" за тазгодишното пренасяне на […]