Делото за смъртта на Милен Цветков започва на втора инстанция

NetNews

Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, започва на втора инстанция. Софийският апелативен съд е насрочил първото заседание за четвъртък.

Подсъдим за инцидента е Кристиан Николов.

От присъдата не са доволни нито прокуратурата, нито роднините на журналиста, нито Николов. През март Софийският градски съд осъди на девет години затвор Николов. Тогава магистратите лишиха младежа от възможността да управлява превозно средство за десет години. Той бе осъден да плати разноските по делото и разследването. Според магистратите Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат първоначалният арест на младежа и престоят му под домашен арест.

Прокуратурата поиска 15 години затвор за младежа, като изтъкна младата възраст, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината, но настоя, че деянието е извършено умишлено.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста искат по-тежки наказания за Николов. Той от своя страна иска да бъде оправдан или алтернативно – да бъде намалено наказанието му.

Катастрофата, при която загина Милен Цветков, стана на 19 април 2020 година – Великден. Експертиза показа, че при инцидента журналистът е получил разкъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза установи 232 нанограма амфетамин на милилитър. Експерти заявиха, че Николов е карал с превишена скорост.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Страни от Източна и Северна Европа искат още санкции срещу Русия

Няколко държави от Европейския съюз настояват да се започне работа по нов пакет от санкции срещу Русия и Беларус заради инвазията в Украйна и също така искат да се предостави повече военна подкрепа на Киев, според дипломати и проектодокумент, видян от Ройтерс. Около една трета от 27-те правителства на ЕС, […]