Делян Добрев: Искат да сменят управителя на „Булгаргаз“

NetNews

„Вижда се, че искат да сменят управителя на „Булгаргаз“ – Николай Павлов, и да върнат посредниците, които съществуваха до 2012 година“. Това заяви депутатът Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в предаването „Денят ON AIR“.

„Ако допуснем, че преди комисионната е била 22%, сега потребителят ще плаща повече“, посочи депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него са се изчерпали методите за репресиране на предприятието от страна на държавата. Добрев каза още, че преди да встъпи в длъжност Николай Павлов, то е работило на загуба, а сега работи на печалба.

„Булгаргаз“ няма лиценз да продава газ за Румъния, нито за която и да било държава“, заяви гостът на Ганиела Ангелова.

На въпроса може ли азерската държава да приключи договора, той отговори по следния начин: „Надявам се това да не се случи след изтичането на клаузи от договора. Този договор е от 2013 г. и не е изтекъл, а дни след като влезе в управление новото правителство, договорът изтече“.

„Чуват се някакви имена за новата КЕВР. Това, което се случва е, че те подчиняват регулатора на една партия. Надявам се, че това не означава, че ще се вземат политически решения“, заяви събеседникът.

И завърши, че мораториумът е нещо, което винаги впоследствие води до голям проблем.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Доц. Михов: Кирил Петков направи 2 гафа в Скопие

Премиерът Кирил Петков си постави висока оценка след визитата в Скопие, а от опозицията констатираха, че няма нищо ново по спора. Някои българските политици дори смятат, че са допуснати определени грешки. „Съществува сериозно разминаване между позициите на определени части от управляващата коалиция по въпроса за отношенията ни с РСМ. От […]