Делян Добрев: Прах в очите, това не е решение

NetNews

"Детайли все още няма. Това е предложение, което цели да прекрати протестите на синдикатите и да ги успокои. Не мисля, че е работещо в какъвто и да е вариант. Защото подобно държавно предприятие имаме в АЕЦ "Козлодуй". Неговата роля е да извежда от експлоатация първи и четвърти блок. Но там работят много малко хора".

Това заяви бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред "Денят ON AIR" по повод обявеното решение на служебния кабинет да създаде държавно предприятие за рекултивация на въглищни региони.

Той каза, че 10 000 души няма как да бъдат заети в едно такова държавно предприятие.

Добрев добави, че това не е решение, а е прах в очите.

"Протестиращите биха се съгласили и на по-кратък срок. По-скоро проблемът, който ги извади на жълтите павета, е, че никой не знае какъв е последният вариант на Плана за възстановяване и устойчивост. Никой от нас не го е виждал. Той не е консултиран с обществото и дори със засегнатите страни", коментира народният представител от ГЕРБ.

Той обърна внимание, че ако в Плана частта за енергетика е оставена, както е била в първия вариант, парите ще бъдат изхарчени за нищо.

"В частта за енергетика в Плана за възстановяване не намирам нещо, което да одобрявам. Има много по-смислени идеи", изтъкна Добрев пред Bulgaria ON AIR.

"Аз не съм участвал в разработването на Плана. Тъй като предстояха избори, ГЕРБ е искал да не се ангажира с този политически ангажимент, да внася Плана и в последствие той да бъде изтеглен. Поглеждайки назад във времето, по-добре ГЕРБ да го беше внесъл, защото Планът, който беше подготвил ГЕРБ, имаше по-разумни идеи от тези", посочи народният представител от ГЕРБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петков ден е! Почитаме Св. Петка Българска

На 14 октомври, православната християнска църква отбелязва деня на преподобна Параскева или Петка Българска. Имен ден празнуват Петка, Петко, Пенко, Петкана, Петкан, Пенка, Петрана, Петра, Петрина, Петрия, Петричка, Параскев, Параскева, Кева,Парашкева, Парашкев, Паруш. Зимният Петковден е не само празник в чест на св. Петка като закрилница на децата, но и дава началото на почитта към покровителя на семейството и рода. Народът отбелязва този ден и като начало на зимните празници – правят се оброчни курбани и сборове.