Денис Ал Газзи остава в ареста за убийството в „Люлин“

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският градски съд определи мярка „Задържане под стража“ за Денис Ал Газзи, обвинен в убийството в столичния кв. „Люлин“ повреме на празник с фойерверки.

Съдът прие, че има всички основания Ал Газзи да остане в ареста, тъй като събраните до момента доказателства сочат, че именно той е извършител на тежкото умишлено престъпление. Спорно е само обстоятелството за конкретните причини за нанесения удар с нож. Според част от свидетелите, които са в приятелски отношения с обвиняемия, той е бил провокиран от компанията на жертвата Илиян.

Още по темата

12 яну 2022 08:00

24

11 яну 2022 17:38

49

11 яну 2022 08:05

209

10 яну 2022 08:56

73

Останалите свидетели обаче са дали противоположни показания, като са заявили, че Ал Газзи се е държал агресивно. В определението си съдът отбеляза, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и че има данни за системна употреба на високо рискови наркотични вещества от негова страна.

Справката за съдимост на Ал Газзи сочи, че той все още е в изпитателен срок по друга присъда.

Беше ме страх за живота ми, те ме нападнаха, студент съм и искам да завърша обучението си и да се грижа за дядо ми, който е инвалид, каза пред съда Ал Газзи.

Определението не е окончателно и подлежи на жалба и протест в 3-дневен срок пред САС.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Радев е с отрицателен тест

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Във връзка с постъпили журналистически въпроси прессекретариатът на държавния глава информира, че резултатът от PCR теста на президента Румен Радев, направен днес следобед, е негативен. Радев остана под карантина след провеждането на КСНС, след който стана ясно че шефът на парламента Никола Минчев е с COVID-19. […]