Денков: Никога не сме обсъждали задължителна ваксинация сред педагозите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Никога не сме обсъждали варианта за задължителна ваксинация сред педагозите. Трябва да има известно доверие в обществото, че подобни мерки са правилни, но при положение, че то не е приело за необходимо да се ваксинира, такива насилствени мерки няма да бъдат приети.

Това заяви служебният министър на образованието проф. Николай Денков, цитиран от бТВ.

Според него ръстът на паралелките под карантина с повече от 100 за ден всъщност е един малък процент, който все още не е тревожен, макар и за трите седмици, които са изминали от първия учебен ден, да се наблюдава около 2 пъти увеличение на карантинираните учители и 4 – на карантинираните ученици.

Проф. Денков очаква тази учебна година да премине основно присъствено за голяма част от учениците в страната.

"Присъственото обучение тази година трябва да бъде в пъти повече, отколкото беше миналата. В момента паралелките, които са в електронно обучение от разстояние, са само 1,5%", заяви той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Последно: Партията на Васил Божков няма да участва в изборите

Партията на Васил Божков няма да участва в изборите. Решението е окончателно, след като Върховния административен съд отхвърли жалбата на „Българско лято”. В края на септември ЦИК отказа регистрация на партията с мотива, че към заявлението липсва удостоверение за актуална банкова сметка. Централната избирателна комисия намира, че не са изпълнени […]