Денят на Ямбол идва с 16-та Традиционна изложба „Светлината“

NetNews

Изложба „Светлината“ се провежда за шестнадесета поредна година. Тя стартира за първи път през 2006 г. и има за цел да представи творчеството на художниците от Ямбол и региона. Традиционно се провежда на празника на града – Свети Дух.

От 2014 г. към формата на изложбата се наложи практиката да се кани по един гост. Това бяха съответно художниците Ганчо Карабаджаков (2014), Иван Газдов (2015), Иван Пазламачев (2018), Елена Парушева (2019) и Иван Димов (2020), които са родом от Ямбол, но отдавна живеят и творят извън рамките на града и дори на страната.

През 2016 г. бяха представени трима художници от гр. Бургас – Георги Динев, Огнян Петков и Петър Пецин, а през 2017 г. – трима художници от гр. Сливен – Петър Кайраков, Стефан Кънев и Тодор Терзиев.

Изложба „Светлината“ ще бъде представена отново на открито – в централните паркови площи, източно от Безистена – на 21 юни от 17.30 часа. От 23 юни изложбата ще бъде експонирана в залите на галерията и ще може да бъде разглеждана през летните месеци.

Тази година специални гости на събитието са руските художнички, майстори на керамичното изкуство, Наталия Корчемкина и Инна Рогова, които ще реализират своя пърформанс „Ямболско слънце“ в периода от 12 до 21 юни, а кулминацията му ще бъде представена пред публика в нощта на градския празник от 22.00 часа. Включени за участие са и деца, които ще изработят свои керамични пластики.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ръсел Кроу прави голямо филмово студио в Австралия

Австралийският актьор Ръсел Кроу обяви плана си да създаде голямо филмово студио в Австралия, съобщават международните информационни агенции. Студиото ще е в Кофс Харбър, между Сидни и Златния бряг. Ръсел Кроу живее недалече. Амбицията му е модерното филмово студио да привлича холивудски актьори и режисьори. Строителството му ще започне до […]