Ден 150: „Храна за прасета“ полетя към Министерския съвет

NetNews

Софийските булеварди „Дондуков“ и „Цар Освободител“ бяха блокирани снощи от протестиращи срещу правителството и главния прокурор, предаде БНР.

Вчерашната демонстрация отбелязва 150 дни недоволство на жълтите павета.

Протестиращите тръгнаха от традиционното си място – площада пред Министерския съвет, а след това продължиха по булевард „Цар Освободител“. Те преминаха през Коледния базар в центъра на столицата, но не влязоха през официалния вход, а през едно от загражденията, като призоваха посетителите на базара да се присъединят към протеста.

По-рано протестиращите замеряха с изгнили тикви сградата на правителството, защото – цитат – „това е храна за прасета, което заслужават работещите в тази сграда“.

Една от майките от „Системата ни убива“ премина полицейския кордон и постави черното знаме на инициативата на сградата на Министерския съвет.

По-късно шествието на протестиращите достигна до централата на ГЕРБ в района на НДК, но опитът за влизане в сградата бешще спрян от полицията.

След това протестът се насочи към сградата на bTV, като някои от присъстващите се опитаха да влязат в телевизията, но отново бяха спрени от полиция.

По-късно протестиращите тръгнаха към Орлов мост с намерение да го блокират, като минаха отново през Коледния базар.

Малко след 20 часа възловото софийско сръстовище беше блокирано.

Отцепено бе движението между Софийския университет и Орлов мост, а районът е превърнат в пешеходна зона.

Протестиращи заявиха пред БНР, че искат по-добро и по-справедливо бъдеще:

„Крайно време е вече да ни чуят, да ни видят“;

„Смятам, че протестът изпълни ролята си, защото това беше нашата цел – да покажем истинското лице на властта. Смятам, че ние успяхме в това“;

„Показахме, че няма да се примирим, ще продължим да протестираме, искаме промяна, а не, както всички казват, подмяна“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Председателят на СДС: Няма да се коалираме с леви партии, имаме споразумение с ГЕРБ

Съюзът на демократичните сили (СДС) категорично отхвърли възможността, за да се коалира в бъдещото Народно събрание с която и да било от „левите“ партии. Това обяви категорично лидерът на партията – Румен Христов, в предаването "Офанзива" по телевизия "Канал 3". СДС е създаден, като демократична формация, за да промени България […]